Проектът за бюджет на Столична община за 2023 г. е

...
Проектът за бюджет на Столична община за 2023 г. е
Коментари Харесай

2 и половина милиарда лева е проектобюджетът на София

Проектът за бюджет на Столична община за 2023 година е 2 555 000 000 лв., разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя и зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов показаха проект сметката. 

 

Заради неналичието на държавен бюджет общините не можехме да приемем бюджет при започване на годината. Това наложи да разработим капиталови стратегии, с цел да не стопираме вложенията в градовете, уточни Фандъкова. 

Първият бюджет, импортиран от нея, бил два пъти по-малък - 1,2 милиарда лева Постигнахме това с увеличението на личните доходи и по-добрата събираемост, само че без да усилваме налози и такси, акцентира Фандъкова.

През 2010 година личните доходи на общината са били 460 млн. лева, а в този момент те ще са 930 млн. лева През годините успяхме да защитим 4 милиарда лева безплатни европейски средства, което е съвсем два бюджета на общината. Това е голям триумф на целия екип, похвали сътрудниците си Фандъкова и посочи, че си разрешава тази равносметка, тъй като внася последния бюджет като кмет на София. 

Тя разгласи, че проектобюджетът ще бъде импортиран в Столичния общински съвет (СОС) още през днешния ден.

До края на месеца ще бъде проведено публично разискване, а през септември следва бюджетът да бъде гласуван. 

„ Това е бюджет, по който ще продължи да работи моя екип, само че ще стартира работа и идващият кмет с неговия екип “, акцентира Фандъкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР