Проектът за 8-ия поред пакет санкции на Европейския съюз срещу

...
Проектът за 8-ия поред пакет санкции на Европейския съюз срещу
Коментари Харесай

Проектът за 8-ия пакет санкции на ЕС срещу Русия е изпратен, днес България излиза със становище

Проектът за 8-ия подред пакет наказания на Европейския съюз против Русия е изпратен на България нощес и през днешния ден страната ни би трябвало да изрази своето мнение. Това разгласи на брифинг служебният външен министър Николай Милков.

Той акцентира, че България няма да признае референдуми, извършени в окупирани територии. Милков изясни също, че българските жители с двойно поданство, които имат и съветски, и български паспорт, подлежат на готовност, в случай че сега се намират в Русия.

Тези единствено с български паспорт могат да се приберат у нас при предпочитание. Министърът разяснява и главните правила, към които ще се придържа България при разискването на новите наказания.

" Първият принцип е, че тези наказания би трябвало да засилят натиска против Русия. Вторият да се минимизират вредите върху европейските стопански системи и да не се допусне никога те да бъдат по-големи в сравнение с изгодите, които биха донесли. Вчера в 8 вечерта сме получили предложение за това какво би трябвало да съдържа този пакет наказания. В момента изготвяме мнение, което би трябвало да бъде регистрирано в хода на съгласуването ", съобщи Николай Милков, длъжностен министър на външните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР