Проектът за 7 и 8 блок ще бъде провален от

...
Проектът за 7 и 8 блок ще бъде провален от
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Проектът за 7 и 8 блок ще бъде провален от политиците

Проектът за 7 и 8 блок ще бъде провален от политиците, разяснява пред Българска национална телевизия Иван Хиновски, енергиен специалист и някогашен народен представител от " ИТН ". Той даде за образец плана за АЕЦ " Белене ", който бе провален поради политическа интервенция. Според специалиста двете най-тежки условия за един план са период и бюджет. " Хюндай " - компанията, определена от депутатите, се оправя с тези условия, по мнението му.

" Мен ме плаши, че законодателната власт се меси в нещо, което е в прерогативите на изпълнителната власт ", посочи Иван Хиновски. Неговата прогноза е, че този план ще бъде провален. Той знае за контакти на политици с компании по отношение на плана.

" Ядрената енергетика е сериозна канава за развиване на зелената сила ", счита енергийният специалист.

Миналата седмица по гледище два следващи дни от ГЕРБ/СДС и Движение за права и свободи Народното събрание утвърди договаряния с " Хюндай " за създаване на новите мощности в АЕЦ " Козлодуй ", включен в късата листа на евентуални строителни компании по плана. Предложението мина с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и един от Политическа партия.

Хиновски е сезирал институциите за газохранилището в Чирен поради неверни сондажи и съществуващи опасности.

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР