Проектът ще започне в малък мащаб, след което постепенно ще

...
Проектът ще започне в малък мащаб, след което постепенно ще
Коментари Харесай

H&M отваря глобалната си верига за доставки за конкурентите

Проектът ще стартира в дребен мащаб, след което последователно ще се развие

Шведската фешън верига Hennes & Mauritz (H&M) отваря международната си верига за доставки за други марки облекла в опит да наложи по-устойчиви способи за направа на дрехи. Шведската група, която е вторият по величина търговец на облекла в света и развива бизнес и в България, стартира да предлага услуга, която разрешава на по-малките марки да употребяват и нейните снабдители - от създаването на продукта и снабдяването до производството и логистиката.

Това е една от първите начинания на новия основен изпълнителен шеф Хелена Хелмерсон, която има дълготраен стаж в H&M като шеф по устойчивостта и зае новата си позиция през януари, оповестява Financial Times.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Клиентите на новото дружество, което се споделя Treadler, ще имат достъп до всяка част от бизнеса на H&M - от първичното създаване на продуктите до самото им произвеждане и логистика. Според представители на H&M, Treadler " ще даде опция на своите клиенти да се възползват от експертния опит на H&M Group, от дълготрайни партньорства с снабдители и от работа по стратегическа резистентност. По този метод те ще преодолеят първичните бизнес бариери и ще засилят устойчивите промени ".

Проектът ще стартира в дребен мащаб, след което последователно ще се развие. Предприятието ще бъде отворено за всеки производител на облекла или платове, споделя бъдещият му началник Густаф Асп. Основните цели на Treadler са да помогне на останалите компании да изградят лична мрежа от снабдители, да се предотвратят евентуалните резултати от комерсиална война и да се минимизира въздействието на ковид върху промишлеността.

Амбициозна цел

Поради бързото произвеждане на евтини облекла в отговор на най-новите трендове, стилната верига постоянно търпи рецензии, че подтиква клиентите си към свръхпотребление. В отговор на подозренията, че с новия си план H&M ще усили производството, затова и излъчванията си, Густаф Асп споделя: " Търсенето на облекла на налични цени ще се усили. Ние имаме вяра, че е по-добре то да пораства в устойчива верига на доставки, в сравнение с в по-малко устойчива, макар че това не взема решение казуса със свръхпотреблението. "

Както множеството производители в промишлеността, H&M също не има лични фабрики, написа Reuters. Вместо това компанията се доставя с артикули от разнообразни снабдители, множеството от които са от азиатски страни като Китай, Бангладеш и Индия. Целите на шведската компания за бъдещо максимизиране на устойчивостта включват потреблението на повече рециклирани материали, повече възобновима сила и реализиране на въглеродна индиферентност до 2030 година Treadler също е част от тактиката на компанията за резистентен бизнес.

" Не е загадка, че сме част от промишленост, която е постигнала триумф в търговията, само че не е задоволително устойчива ", споделя Хелена Хелмерсон. " За да подсигурим бъдещето на промишлеността, ние се съсредоточихме върху трансформирането и подобряването на веригата ни на доставки. Разбрахме, че резултатите от нашите старания могат да бъдат скъпи и за останалите. "

Шведската верига има 21 магазина в България, като предлага продажби и онлайн. През последната финансова година - от 1 декември 2018 година до 30 ноември 2019 година, приходите от бизнеса й в страната са нарастнали с 6% - от 635 на 672 млн. шведски крони.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР