Проектът SETI @ Home преминава в хибернация“ …Дългосрочната инициатива на

...
Проектът SETI @ Home преминава в хибернация“ …Дългосрочната инициатива на
Коментари Харесай

Проектът SETI @ Home преминава в „хибернация“

Проектът SETI @ Home минава в „ хибернация “ …Дългосрочната самодейност на SETI да употребява домашни компютри за обработка на данни в „ лова на извънземни “ е спряна (HiddenTruth.site).

 След две десетилетия на обработка на данни, планът SETI @ Home завършва
След две десетилетия на обработка на данни, планът SETI @ Home приключваПроектът стартиран на 17 май 1999 година На участниците е възложен специфичен програмен продукт – SETI @ Home, който е конфигуриран на компютъра им. Когато те работят се употребява аварийна мощ, която обработва астрономически данни, отнасящи се до търсенето на извънземен живот.SETI @ Home употребява системата Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC) и е основана в лабораторията за галактически науки в Калифорнийския университет в Бъркли (University of California, Berkeley).Оказва се много известно начинание за хиляди „ ловци на извънземни “, които се записват да вземат участие в Проекта.Въпреки това, 21 години след старта си, SETI @ home е подложен в положение на „ хибернация “, защото към този момент са събрани задоволително данни. Сега откривателите се стремят да преориентират напъните си за анализиране и класифициране на откритията.
Четете още: Учени сензационно оповестиха, че планетата Земя към този момент има втора луна!SETI написа: “Научно, ние сега понижаваме възвръщаемостта. По създание, проучваме всички данни, получени от програмата. За нас е доста работа да обработим събраните данни.Трябва да се съсредоточим върху завършването на разбора на резултатите, които към този момент имаме, и да запишем това в научно списание.Изключително сме признателни на всички наши доброволци, че ни подкрепяха по доста способи през последните 20 години. Без Вас няма да има SETI @ home.Ние сме разчувствани да приключим нашия автентичен теоретичен план и чакаме с неспокойствие идващия. ”Със сигурност ще бъде забавно да забележим какво ще разкрие окончателният разбор на данните на Проекта.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР