Проектът Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ -

...
Проектът Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ -
Коментари Харесай

Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна

Проектът " Ремонт, реорганизация и рационализация на постройка филиал ТМПЦ - Варна " бе регистриран на публична конференция през днешния ден от ръководителя на плана Ивелина Тодорова. На събитието участваха още заместник-кметовете по правните въпроси Диан Иванов и по обучение и просвета Павел Попов.

Проектът за главен ремонт на филиала се осъществя по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Той е на стойност 7,44 млн. лева, от които 6 млн. лева безплатна финансова помощ, а останалите средства са обезпечени посредством финансови принадлежности, регистрира Тодорова. Тя добави, че постройката е недвижима културна полезност, а планът е осъществен в партньорство с Министерството на културата.

Към момента на пускане на ремонтните действия, сградата на филиала е мощно амортизирана, изключително общите пространства – предверие и зрителна зала. По плана е осъществена реорганизация на съществуващия сграден фонд и създаване на пристройка, която обгръща зала със смесени функционалности, сподели още ръководителят на плана.

По думите й, след ремонтните действия филиалът разполага с актуализирани сцена, камерна зала, репетиционни и санитарни пространства. Подменена е театралната машинизация на оркестрината и сцената, обособени са две репетиционни зали. Подобрени са още енергийните характерности на постройката, както и достъпът до нея за хора с увреждания. Обновено е и архитектурното оформление на фасадите.

Проектът за ремонт на филиала е доста остарял. Техническото задание е от 2013 година, капиталовият план е изработен две години по-късно, а разрешението за градеж е от 2018 година. Поради тази причина са установени пропуски, част от  които са отстранени при ремонтните действия, изясни Тодорова.

След въвеждането на постройката в употреба театралните служащи ще се срещнат с новото съоръжение. Предвид на софтуерното време, належащо за подготовката на една режисура, първите представления в новата постройка се чакат през есента на 2024 година, сподели още ръководителят на плана.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР