Проектът на министъра на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин

...
Проектът на министъра на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин
Коментари Харесай

Френският МВР шеф с мащабен проект за ликвидиране на гетата

Проектът на министъра на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин би трябвало да бъде разпрострат от края на Рамадан на 21 април, за към два месеца.

Условията на подготовката му и съпротивата на сдруженията демонстрират, че няма да мине без опасности. Той даде обещание на департамент Майот  " зрелищна акция " за заличаване на сиромашки квартали и изпъждане на противозаконните им жители, пише le monde.

На префекта Тиери Суке е поверена сериозна задача. Първо, битката против противозаконното престояване, което предизвиква огромно обществено напрежение в Майот, с концепцията да се премине от 80 ареста на чужденци дневно сега до 250-280 - болшинството от експулсираните ще бъдат върнати по море в Анжуан, в прилежащите Коморски острови. След това разрушаването на неофициалните селища - 8 кмета поддържат проекта и споделят, че са подготвени за интервенцията, която ще бъде ориентирана към 5000 души в 1000 колиби, което е 10% от ламаринените колиби, покриващи хълмовете на департамент Майот. Половината от 310 000 регистрирани поданици на острова живеят в тези противозаконни селища.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР