Проектът на държавния бюджет за 2024 година влезе като извънредна

...
Проектът на държавния бюджет за 2024 година влезе като извънредна
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на второ четене държавния бюджет за 2024 г.

Проектът на държавния бюджет за 2024 година влезе като изключителна точка в дневния ред на днешното съвещание на Народното събрание, като проектите са на второ четене да бъде гласувана единствено част от законопроекта. В момента работата на Народното събрание протича обикновено, откакто от " Възраждане " освободиха трибуната на Народното събрание и заеха местата си в зала. В дебатите се включиха и депутатите на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, които не взеха присъединяване в гласуването на всички останали точки от дневния ред.

Точката влезе в дневния ред на изключителното съвещание откакто заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова три пъти закри съвещанието и разгласи отмора от 1 час. След спирането, болшинството в Народното събрание реши, че бюджетът ще се гледа още в днешния ден. Според Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия това е нарушаване на правилника и може да бъде оспорено в конституционния съд.

Росица Кирова оправда дейностите си с изключителната конюнктура в зала поради блокадата на " Възраждане " и багра сред депутатите.

Корнелия Нинова изясни каква е повода депутатите на Българска социалистическа партия да се върнат в зала.

По отношение на съответните текстове в плана за бюджет, Тошко Йорданов от Има Такъв Народ посочи, че цифрите, заложени в бюджета са положителни единствено на хартия.

Опозицията разкритикува и проектите на кабинета да обезпечи опция за разпределяне на държавния заеми за образование в чужбина.

Всички оферти на опозицията бяха отхвърлени при разискването на държавния бюджет в отрасловата парламентарна комисия, като упованията са това да се повтори още веднъж в пленарна зала.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР