Проектът дава възможност на настанените в институцията за по-пълноценен отдих

...
Проектът дава възможност на настанените в институцията за по-пълноценен отдих
Коментари Харесай

КонтурГлобал Марица Изток 3 ремонтира дворните площи на Дома за възрастни хора в Гълъбово


Проектът дава опция на настанените в институцията за по-пълноценен отдих и разходка навън

Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ ремонтира двора на Дома за възрастни хора в гр. Гълъбово. Безвъзмездната помощ е на стойност 152 000 лв. и е част от съглашението за обществено съдействие сред електроцентралата и общината.

Ремонтът обгръща повърхност от над 2500 кв.м., на която е завършена озеленена, сенчеста зона за спокойни разходки навън. В двора са сложени нова бетонна настилка, беседки и пейки за отдих. Обособени са зони със профилирани уреди за оживление, както и зони по ползи - с каменни маси за шах и табла и билкова градина. Те ще оказват помощ на 40-те самотни възрастни хора, които живеят непрекъснато в дома, да се усещат по-добре и да имат по-пълноценна отмора.

„ Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ и Община Гълъбово са дълготрайни сътрудници в идеите за подкрепяне на уязвими обществени групи. През годините сме работили в тясно съдействие в устрема си да сме потребни на хората, които се нуждаят от грижа. Нашите по-възрастни съседи са значима част от общността, на която желаеме да протегнем ръка с почитта и вниманието, което изискуем на живота и труда им. Вярваме, че ремонтираната инфраструктура дава опция за едно по-пълноценно и щастливо време, което жителите на Дома да прекарват дружно “, показа Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „ Корпоративна обществена отговорност и стабилно развиване “ в Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.

Домът за възрастни хора в Гълъбово отваря порти преди 14 години в постройката на някогашна детска градина и от този момент приютява 40 възрастни хора останали без близки, които да се погрижат за техния комфорт и сигурност. Външните площи на институцията, които към този момент са осъвременени и облагородени, ще дадат опция на пребиваващите за повече разходки и извършения навън.

“Домът за остарели хора е дом за нашите родители. От огромна значимост е да се грижим за възрастните хора - с приоритет поддържаме пенсионерските клубове, а ето, че успяхме да възобновим и ремонтираме и Дома за остарели хора. Изключително съм признателен на „ КонтурГлобал Марица изток 3 ”, с чиято помощ съумяваме да подобрим обществената среда в Гълъбово и да предложим на популацията модерни условия за спорт и отдих. Както не един път съм казвал - да остарееш е подарък, защото не всеки има тази привилегия и също по този начин човек заслужава когато остарее, да остарее почтено! ” сподели Николай Тонев, кмет на Община Гълъбово.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ се подрежда измежду огромните работодатели и най-щедрите донори в региона на Стара Загора и Гълъбово, където е основана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията влага над 4 милиона лв. за планове в интерес на обществото. Основната част от средствата са предопределени за локалните общности.

КонтурГлобал Марица Изток 3 има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР