Проект за подвижна медицинска лаборатория са разработили ученици от Професионалната

...
Проект за подвижна медицинска лаборатория са разработили ученици от Професионалната
Коментари Харесай

Ученици превърнаха училищен автобус в подвижна медицинска лаборатория

Проект за преносима здравна лаборатория са създали възпитаници от Професионалната гимназия по селско стопанство " Св. Георги Победоносец " в Суворово, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Училищен рейс, който не се употребява за превоз сега, е оборудван с уреди за осъществяване на профилактични прегледи - уред за кръвно налягане, термометър, кантар и други, както и оксиметър, ЕКГ уред и аптечен боеприпас - с медикаменти от първа нужда, за които не се изисква рецепта.

Тази иновация може да бъде приложена в дребните обитаеми места, в които липсват персонални лекари и аптеки, както и за огромните градове - за облекчение. Училищната лаборатория е с вградена система за лицево различаване, предлага връзка и възможна консултация с дежурен доктор, офталмолог, психолог и обществен служащ.

Автобусът може да извършва ролята и на мобилна цифрова просветителна лаборатория. По този метод може да се провежда изнесено образование на деца, които нямат достъп до просветителна услуга, за надграждане на цифрови компетентности на възпитаници и възрастни, както и за учене през целия живот.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР