Проект за обгрижване на трудноподвижни хора или варненци на преклонна

...
Проект за обгрижване на трудноподвижни хора или варненци на преклонна
Коментари Харесай

Общината помага с пазаруване, почистване и здравни грижи на над 600 трудноподвижни и възрастни варненци

Проект за обгрижване на трудноподвижни хора или варненци на напреднала възраст в фамилна среда, които живеят сами и не могат да се обслужват независимо, започва Община Варна при започване на месец януари. В рамките на една година би трябвало да бъдат обхванати над 600 лица. Дейността се осъществя с европейско финансиране от над 3.3 млн. лв. по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “.

Това разгласи на конференция ръководителят на плана Ивелина Кирилова, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Вече има назначени 65 чиновници, които да се грижат за нуждаещите се хора. До края на плана се чака броят им да доближи 110 души. В момента екипът обслужва 207 трудноподвижни или възрастни лица.

За да се възползват от услугата за разчистване на дома, покупки, възнаграждение на сметки, психическо консултиране, здравни грижи, правене на диетично меню и други, е належащо нуждаещите се да подадат заявление до Община Варна. След това екип прави оценка на потребностите в домовете и се взема решение по какъв брой пъти седмично да бъдат визитите и каква активност ще се употребява.

Проектът се осъществя на територията на цялата община. Има опция до постигане и на труднодостъпни места, до които няма градски превоз, увериха от екипа.

Това е четвъртият сходен план, който осъществя Община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР