Проект за метро, на стойност 3,3 милиарда евро най-накрая ще

...
Проект за метро, на стойност 3,3 милиарда евро най-накрая ще
Коментари Харесай

Солун се сдобива с метро след десетилетие забавяне и инвестиция от над €3 милиарда

Проект за метро, на стойност 3,3 милиарда евро най-сетне ще бъде приключен десетилетие след плануваното. Става въпрос за метрото в Солун, което в началото трябваше да бъде приключено през 2012 година, осигурявайки бърз превоз на над един милион души в района. Проектът се забави с над 10 години, поради редица обилни археологически открития, съобщи Express.co.

По време на построяването на новата жп система археолозите откриха доказателства за здания от над 1000 години. Изграждането на подземната железопътна мрежа, която има повече от близо 16 км тунели, сподели обилни доказателства за градския живот на Солун от 4-ти до 9-ти век.
 Пуснаха най-бързото метро в Европа – в Турция
Пуснаха най-бързото метро в Европа – и то в прилежаща на България страна

Влаковете ще се движат по новата линия със скорост 90-120 км/ч

Според гръцкия министър на инфраструктурата и превоза Христос Стайкурас съобщи, че метрото ще бъде готово до месеци. " Нашият ангажимент остава неизменен. Солун ще има работещо метро през втората половина на 2024 година

Жителите на Солун чакаха дълго време новото си метро, ​​което в началото трябваше да тръгне през 2012 година

Според Greek Reporter строителството е почнало през 2006 година, само че напредъкът е бил занимателен поради археологически разкопки в тунелите на метрото.

Освен влаковете на метрото, транспортната мрежа на града ще бъде подсилена и от пет автобусни линии, с планувано наемане на 150 водачи на рейсове и 110 електробуса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР