Проект от 2015 г. на стойност 660 000 евро за

...
Проект от 2015 г. на стойност 660 000 евро за
Коментари Харесай

РСМ трябва да върне на ЕС 660 000 евро заради измама със софтуер

Проект от 2015 година на стойност 660 000 евро за програмен продукт в Министерството на земеделието, горите и водното стопанство (МЗГВС) на районен съд Македония стана обект на внимание на ОЛАФ. Европейската работа за битка с измамите е установила нередности и е предложила Скопие да върне парите.

Както осведоми през днешния ден земеделският министър Люпчо Николовски, не става въпрос за контракт или активност, обвързвана с Програмата за развиване на селските региони (IPARD), а за план, който е осъществен посредством поддръжката на IPA за Министерство на земеделието.

Разследването към този момент е завършило и има съответно дело с съответни правни дейности по случая. По случая е осведомена прокуратурата на Македония, а земеделското министерство упорства за цялостно изясняване на случая.

Министър Николоски акцентира, че по програмата IPARD има разполагаем 120 млн. евро, които би трябвало да бъдат употребявани оптимално.

Той сподели и документа, съгласно който „ ОЛАФ е завършил следствие за злоупотребата със средства по ИПП посредством план, изпълнен през 2015 година, и се отнася до Споразумението, подписано на 20 ноември 2015 година, след тръжна процедура „ Актуализиране на осведомителна система за земеделие и основаване на системи за продан на данни сред МЗГВС и други способени институции, извършена по децентрализиран метод, в границите на Програмата за подкрепяне на прехода и рационализация на институциите “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР