Проект на Наредба за сертифициране на "Балнеолечебен (медикъл СПА) център",

...
Проект на Наредба за сертифициране на "Балнеолечебен (медикъл СПА) център",
Коментари Харесай

Публикуваха за обществено обсъждане Проектонаредба за сертифициране на балнеолечебни и СПА центрове

Проект на Наредба за узаконяване на "Балнеолечебен (медикъл СПА) център ", "СПА център ", "Уелнес център " и "Таласотерапевтичен център " е оповестен за публично разискване на Портала за публични съвещания.

Предлаганите с плана промени (спрямо настоящата сега Наредба 2 от 29 януари 2016 г.) са свързани главно с нуждата от вземане предвид с настъпилите промени в Закона за туризма. С плана на наредбата се актуализират изискванията и реда за узаконяване на независимите и прилежащите към места за настаняване в курортна и градска среда балнеолечебни (медикъл СПА), СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове в сходство с Решение 338 на Министерския съвет от 23 юни 2017 година за приемане на ограничения за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса посредством унищожаване на условието за показване на някои публични удостоверителни документи на книжен притежател. По този метод ще бъде реализирано сходство с признатите промени в Закона за туризма, обнародван в Дъждовни води, бр. 37 от 4 май 2018 година, свързани с понижаване на административната тежест за хората и бизнеса при даването и на административната услуга - узаконяване на туристическите обекти.

Резултатите, които се чакат от използването на плана, се свеждат до реализиране на задачите, наложили неговото приемане; усъвършенстване на процедурите по даване на административни услуги; привеждане на подзаконовата нормативна уредба в региона на узаконяването в сходство с наредбите на Закона за туризма и реализиране на по-високо качество на туристическите действия и услуги. Очакваните резултати от въведените минимални наложителни условия са в посока гарантиране на представянето на качествени услуги от центрове, минали узаконяване, и доверие измежду потребителите и ползвателите на тези услуги, както и резистентност за тяхното развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР