Проект на „Булгартрансгаз“ с актуализиран списък с важни точки от

...
Проект на „Булгартрансгаз“ с актуализиран списък с важни точки от
Коментари Харесай

Виртуална точка на свързване -„Трансферна точка национална-транзитна мрежи“ като проект на „Булгартрансгаз“ ще обсъди КЕВР


Проект на „ Булгартрансгаз “ с обновен лист с значими точки от газопреносната система на оператора на газопреносната система ще бъде прегледан през днешния ден в границите на публично разискване в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

В планът, препоръчан от „ Булгартрансгаз “ и осъществяване на еврорегламент от 2017 година (Регламент на Европейски Съюз № 2017/459) се планува сливане на потенциалът на на двете физически точки на свързване сред националната газопреносна мрежа и директната система (НГПМ и ГПТП) на газоизмервателните станции (ГИС) Ихтиман “ и Лозенец “ в една виртуална точка на свързване -„ Трансферна точка национална-транзитна мрежи “. Въз основа на това операторът преформатира и потенциалът.

В отчетът си работната група изяснява в детайли нуждата от прормяната, като се базира на предоставените от газовия оператор данни и съществуващите нормативни документи. Освен това се изясняват и опциите за запазване на потенциал от съответните клиенти.
„ Булгартрансгаз “ ЕАД показва, че за улеснение на икономичното и ефикасно потребление на системата, оптималният потенциал на виртуалната точка „ Трансферна точка национална- директна мрежи “ ще бъде предлаган за запазване от всички участници на пазара посредством общоприети процедури за систематизиране на потенциал посредством Регионалната платформа за запазване (RBP), като се регистрира целостта на системата, в сходство с условията на член 16 от Регламент (ЕО) No 715/2009, показват от работната група.

Според заявителя, осъществяването на планувани от „ Булгартрансгаз “ ЕАД инфраструктурни планове би разрешило отпадане на част от физическите ограничавания, като респективно би довело до увеличение на преносния потенциал сред двете мрежи и надлежно до в допълнение увеличение на техническия потенциал на виртуалната точка „ Трансферна точка национална-транзитна мрежи “. Създаването на виртуална точка на свързване

„ Трансферна точка национална-транзитна мрежи “ обосновава и настояването на „ Булгартрансгаз “ ЕАД от листата с значими точки да отпадне „ Географска информационна система Ихтиман “ като входно-изходна точка на свързване на НГПМ на ГМТП на оператора (входна точка на НГПМ от ГМТПи изходна точка от НГПМ къмГМТП), се споделя още в отчета на работната група.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР