Проект на Българските военноморски сили е одобрен като приоритетен за

...
Проект на Българските военноморски сили е одобрен като приоритетен за
Коментари Харесай

Проект на българските ВМС е приоритетен за отбраната на ЕС

Проект на Българските военноморски сили е утвърден като предпочитан за отбранителните качества на Европейския съюз. Той е един от общо 17-те плана, които бяха утвърдени на съвещанието на Съвета " Външни работи/Отбрана " на Европейския съюз.

Българското предложение е за основаване на " Модулен детайл за бързо развръщане за подводни интервенции " (Deployable Modular Underwater Intervention Capability Package - DIVEPACK). Освен България, която е координатор на плана, в него вземат участие Гърция и Франция. От своя страна Италия и Полша се причислиха със статут на наблюдаващи.

DIVEPACK планува построяването на профилиран модулен детайл за обезпечаване на цялостния набор от отбранителни интервенции за подводни интервенции в експедиционен формат, като се изключи задачи и задания на Силите за специфични интервенции.

В плана се включва необятен набор от водолазно съоръжение и безпилотни подводни апарати.

Иновативната идея на плана ще усъвършенства опциите за бърз и фокусиран отговор и еластичен метод в необятен набор от сюжети, както на море по този начин и във вътрешни водни басейни, в границите на задачи и интервенции по линия на Общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР