Продуценти в Боливуд отложиха пускането на филм заради страховете за

...
Продуценти в Боливуд отложиха пускането на филм заради страховете за
Коментари Харесай

Индийски депутат обяви награда от над милион долара за главата на актриса

Продуценти в Боливуд отложиха стартирането на филм поради страховете за сигурността на актриса , откакто към нея насочиха закани известни хиндуисти.

Псевдо-историческият филм, озаглавен " Падмавати ", провокира яд измежду десните хиндуистки групи заради слуховете, че е сантиментално изложение на сънища, в които участват митична хиндуистка кралица и нахлуващ в страната мюсюлмански султан. Режисьорите неведнъж отхвърлиха, че филмът включва такава сцена.

Голяма част от гнева се концентрира върху водещата актриса Деепика Падуконе , която беше обект на продължителна акция на обиди и заплашване.
 Деепика Падуконе Gettyimages
В неделя член на ръководещата партия на индийския министър председател Нарендра Моди (Бхаратия джаната) Сураж Пал Аму предложи премия от 1,6 милиона $ на всеки, който обезглави актрисата , предизвиквайки неотложен митинг и апели към Аму да отдръпна опасността.

Охраната за Падукане, една от най-големите кино звезди в Индия , беше нараснала по-рано през ноември, сподели полицейски комисар в Мумбай за CNN. Това се случи, откакто член на малко позната дясна хиндуистката група, Кари Сена, обществено заплаши да отреже носа на Падуконе.
 Деепика Падуконе Gettyimages
След месеци на закани продуцентите на кино лентата от Viacom18 Motion Pictures публично разгласи, че анулира плануваната за 1 декември премиера. Това обаче не постави завършек на несъгласията към лентата. В понеделник основният министър в централния индийски щат Мадхя Прадеш, ръководен от Бхаратия джаната, съобщи, че филмът ще бъде неразрешен, в случай че не бъдат отстранени по този начин наречените обидни подиуми .

Падуконе играе кралицата Падмавати, именита хиндуистка кралица, която се е самозапалила, с цел да не попадне в ръцете на нахлуващия в страната мюсюлманския поробител Алауддин Хилджи. Историята на кралицата идва от стихотворение от 16-ти век.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР