Продуцентът, номиниран за "Оскар" за документалния филм "Последните хора в

...
Продуцентът, номиниран за "Оскар" за документалния филм "Последните хора в
Коментари Харесай

Сирийският продуцент Карим Абид получи правото да присъства на "Оскар"-ите


Продуцентът, номиниран за "Оскар" за документалния филм "Последните хора в Алепо" Карим Абид получи виза за влизане в Съединени американски щати и ще участва на церемонията по връчването на оценките в Лос Анджелис идната неделя, оповестява сп. "Холивуд рипортер".

Изданието напомня, че по-рано сириецът Абид, който сега живее в Турция, беше лишен от правото да получи американска виза поради рестриктивните мерки, наложени от администрацията на президента Доналд Тръмп. След отправения зов към Държавния департамент и получената поддръжка от сътрудниците си от Американската академия за кино изкуства, обаче Абид въпреки всичко получи шанса да кацне на американска земя.

"Благодарим на всички, които помогнаха. Благодарим за солидарността и помощта, която американските ни другари ни оказаха, с цел да можем да надигнем против възбраната на Тръмп и да бъдем дружно с кино лентата си (на церемонията)", написа в "Туитър" режисьорът на лентата Ферас Фаяд.

Главният воин на кино лентата Махмуд ал-Хадар, съосновател на "Белите каски" обаче няма да участва. Сирийското държавно управление му отхвърли паспорт, защото режимът на Асад упреква "Белите каски" за връзки с тероризма, макар че тези изказвания са неоснователни.

Освен "Последните хора в Алепо", другите номинирани в категорията "Най-добър пълнометражен документален филм" тази година са лентата "Икар", "Лица, места", "Стронг Айлънд" и "Абакус". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР