Продукти:1 с.л. зехтин екстра върджин1 глава лукщипка сол1/2 връзка магданоз250

...
Продукти:1 с.л. зехтин екстра върджин1 глава лукщипка сол1/2 връзка магданоз250
Коментари Харесай

Екзотично! Брик - пурички с агнешко

Продукти:
1 с.л. зехтин екстра върджин1 глава лукщипка сол1/2 връзка магданоз250 г ливанска агнешка сурова наденица (маканек)150 г агнешка кайма6 листа точени кори2 жълтъка1 литър олио за пържене
За сервиране:
200 г кисело млякорезени лимони
Начин на подготвяне:

Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете нарязания на ситно лук. Щом лукът омекне, прибавете нарязания на едро магданоз и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и поставете във фризер, с цел да се охлади. Обелете агнешките наденици и ги накъсайте в купа. Добавете агнешката кайма и омесете всичко с ръце. Добавете охладената примес от лук и магданоз и овкусете със сол. Разбъркайте добре.Разбийте леко двата жълтъка.

Изрежете точените кори в кръгла форма. В горния завършек на всеки кръг поставете по към 60 г от пълнежа, като го оформите на фино руло, по дължината на целия лист. Намажете краищата на кръга с разрушен жълтък. Навийте на руло, като прегънете краищата във вътрешността. Пуричките не би трябвало да са доста дебели.

Сипете олиото в бездънен съд и го загрейте до 180 градуса. Пържете пуричките на порции, до момента в който придобият тъмнозлатист цвят. Сервирайте баничките брик със сос от кисело мляко и няколко капки зехтин и резени лимон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР