Продоволствената криза в Северна Корея вероятно се е влошила, съобщава

...
Продоволствената криза в Северна Корея вероятно се е влошила, съобщава
Коментари Харесай

Северна Корея е изправена пред най-тежкия глад от десетилетия

Продоволствената рецесия в Северна Корея евентуално се е влошила, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на данни на южнокорейското министерство на обединяването.

Медии показват, че КНДР е понижила дажбите на своите бойци за първи път от повече от две десетилетия.

Северна Корея на процедура призна сериозния дефицит на храна, съобщи Министерството на обединяването на Южна Корея, като се базира на отчет на севернокорейската държавна медия този месец по отношение на проектите за " незабавна " среща на ръководещата партия по въпросите на селското стопанство.

" Положението с храните наподобява се е влошило " , означават от ведомството.
 Северна Корея застрашена от дефицит на храна
Северна Корея застрашена от дефицит на храна

Заради сушата

През последните десетилетия Северна Корея изпитва сериозен дефицит на хранителни артикули. Тя беше застигната от апетит през 90-те години, постоянно в резултат на естествени бедствия като наводнения, унищожаващи реколтата.

На изолираната страна са наложени строги интернационалните наказания поради стратегиите ѝ за създаване на нуклеарни оръжия и балистични ракети, като през последните години лимитираната ѝ гранична търговия на процедура беше задушена от за справяне с COVID-19.

Южнокорейският вестник DongA Ilbo заяви, че Северна Корея е понижила дневните хранителни дажби на своите бойци за първи път от 2000 година

На 6 февруари севернокорейската държавна осведомителна организация KCNA заяви, че Корейската работническа партия е свикала съвещание на Централния комитет на партията за края на февруари за " доста значима и неотложна задача за определяне на вярна тактика за развиване на селското стопанство ".
 Северна Корея понижи питателните дажби до рекордно ниските 300 грама дневно
Северна Корея понижи питателните дажби до рекордно ниските 300 грама дневно

Най-ниските в историята на комунистическата страна за това време на годината

Министерството на обединяването на Юга отбелязва, че е необичайност Северна Корея да привиква такава специфична среща.

Миналия месец основаната в Съединени американски щати група за мониторинг 38 North съобщи, че " съществуването на храна в Северна Корея евентуално е паднало под минимума във връзка с човешките потребности ", като продоволствената неустановеност е най-лошата от глада през 90-те години на предишния век насам.

Министърът на обединяването на Южна Корея Куон Йън-се твърди, че неотдавнашните появи в публичното пространство на може да имат за цел да пробудят единството и да укрепят лоялността към ръководещото семейство на фона на задълбочаващите се филантропични проблеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР