Продават се близо 80 декара общинска земя в централната част

...
Продават се близо 80 декара общинска земя в централната част
Коментари Харесай

Кражба или продажба: Кметът на Божурище продава тайно общинска земя за 1.68 лв./м2

Продават се близо 80 декара общинска земя в централната част на град Божурище с начална цена от 1.68 лева./м2. Щетата ще е многомилионна. Плаща се заплата на шеф на общинска аптека, която не работи. Кметът Георги Димов дискредитира ГЕРБ. Това сподели пред Фрог нюз ръководителят на общинския съвет в Божурище Георги Димитров. - Г-н Димитров, някъде прочетох, че се продава в централната част на Божурище общинска земя по 1.68 лева./м2. Вярно ли е това и към кой да се обърнем, с цел да си купим с сътрудниците от редакцията?

- Беше извършен търг с скрито наддаване за продажба на близо 80 декара общинска земя в централната част на град Божурище с начална цена от 1.68 лева./м2. Търга остана скришен за жителите на Божурище и те узнаха за него след приключването му. Процедурата по провеждането му и избора на спечелилите е осъществен от кмета на Община Божурище господин Георги Димов.

- Тези 80 дка са почти половин Божурище. Вие осведомени ли сте с документите, за какво е извършен скришен, а не очевиден търг?

- Продажбата на толкоз доста общински земи е невиждана в историята на град Божурище. Предложението за скришен, а не очевиден търг е на кмета господин Георги Димов. Наистина тези 80 декара са близо половината останала общинска земя в централната част на града ни.

- С какъв брой милиона ще бъде ощетена общината? Тези милиони в чии ръце ще попаднат? Знае ли се, кой е закупил или се готви да закупи тези декари?

- Това елементарно може да бъде пресметнато. В последните три години общината е продавала парцели на цени сред 80 и 120 лв. на квадратен метър. Многомилионната вреда е за сметка на цялата община Божурище, а облагата ще бъде за бъдещите им притежатели. Те към този момент са забележими в имотния указател.

- Кметът сякаш се усеща, че е над закона. Кой стои зад него и дейностите му? Кой е гърбът му?

- Действията му показват тъкмо това. Абсолютно неприемливо е осъщественото от него прекачване на собствеността на парцелите, до момента в който против процедурата има подадени тъжби пред Областния шеф и Административния съд. Предполагам, че за неговите дейности не знаят от Политическа партия ГЕРБ, макар че ги дискредитира съществено в Божурище. През 2018 година има постановени пет Решения на Върховния административен съд, които и до ден сегашен кметът отхвърля да извърши.

- До нас доближи още информация за общинската аптека, която не работи повече от година, само че си има шеф и той получава заплата?

- Единствената общинска аптека в Божурище е затворена от 10 месеца. Това основава големи усложнения за жителите нуждаещи се от характерни лекарства ежемесечно. Кмета докара шеф, който получава 2 270 лева заплата, без аптеката да има никаква активност.

- Г-н Димитров, сезирали ли сте за тези нарушавания на кмета съответните орани?

Да, в персонално качество и като Председател на Общински съвет Божурище съм сезирал Областния шеф, КПКОНПИ и Специализираната прокуратура.

Интервю на Красен Бучков

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР