Продавач и купувач не трябва да се отчитат на абсолютно

...
Продавач и купувач не трябва да се отчитат на абсолютно
Коментари Харесай

Караниколов: Все още парите за сделката за ЧЕЗ не могат да бъдат проверени

Продавач и покупател не би трябвало да се регистрират на безусловно никой. В последна сметка чешката страна е избрала някой и е почнала съответни договаряния. Това разяснява министърът на стопанската система Емил Караниколов във връзка договорката за ЧЕЗ.

Според Караниколов в тази обстановка се е стигнало до ескалиране на напрежението.

„ Все още няма договорка. Разбирам, че към 3 млн. консуматори зависят от това”, добави министърът.

По мотив изказванията, че парите за договорката са с неразбираем генезис, Караниколов сподели, че няма по какъв начин тези пари да бъдат тествани, тъй като действително заплащане към момента няма.

Караниколов е безапелационен, че страната може да взе участие в договорката за ЧЕЗ, само че би трябвало да направи доста деликатен разбор на договорката и каква е цената на активите.

„ Тук въпросът е дали другата страна ще желае да продаде на България”, добави още Караниколов.

Язовирите в страната

„ На територията на България има към 6000 язовира – 131 са проблемните”, съобщи още Караниколов.

По думите му проблемите идват от липса на финансиране. „ Създава се държавно дружество, в което всички общински язовири, които не могат да се стопанисват от някое ведомство, ще бъдат прехвърлени”, добави Караниколов.

„ Гражданите и с право не ги интересува дали язовирът е общински, държавен или какъвто и да е. Те желаят успокоение и сигурност, не желаят да се тормозят за живота и имуществото си”, разяснява още министърът.

Караниколов разяснява още, че до момента в който завърши прехвърлянето на собствеността на язовирите, грижата за тях ще бъде в ръцете на към този момент съществуващо сдружение в министерство на стопанската система.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР