Продължителността на новите мерки до, 21 декември, не е уловка,

...
Продължителността на новите мерки до, 21 декември, не е уловка,
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Децата станаха сериозен разпространител на заразата

Продължителността на новите ограничения до, 21 декември, не е измама, в случай че сработят и реализираме понижаване или задържане на заболеваемостта - това ще бъде задоволително и ще дадем опция на хората да си посрещнат празниците обикновено. Това съобщи в " Лице в лице " по bTV основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

По думите му в Италия, Франция и Испания по-строгите забрани към този момент са дали резултат. Той разясни, че ограниченията у нас са с показател на суровост към 70, до момента в който в Израел този показател е 85, а в Гърция - 82.

" Получи се внезапно понижаване в тези страни. Ние не търсим единствено понижаване на случаите, а да позволим този растеж да не пречи на лекуването, като оптимално запазим работните места. С Гърция, с която имахме сходни резултати, сега е много обратно от и по заболеваемост, и по смъртност ", разяснява доцент Кунчев.

Според него резултатът от ограниченията ще се усети най-рано след 10 дни при новозаразените и след 3 седмици - при смъртността. " Дори да реализираме плато, това ще е триумф ", посочи той.

Доц. Кунчев разяснява, че няма по какъв начин да се спре епидемията с тези забрани, тъй като това е въздушно-капкова зараза. По думите му COVID-19 е също толкоз инфектиран, колкото грипа, само че при него има по-сериозни затруднения и по-висока смъртност.

Той беше безапелационен, че са извършени съществени полемики за затварянето на учебните заведения и детските градини, само че последните изследвания сочат, че точно децата са се трансформирали в сериозен пропагандатор на болестта.

" Децата станаха много сериозен пропагандатор на болестта. Това важи за всички възрасти, освен за учениците, само че и при най-малките. Положителното на този вирус е, че щади децата, само че те придвижват болестта. Забележете, че без да има ограничаващи ограничения за учебните заведения - половината от тях не учат, тъй като ги е боязън ", уточни основният държавен здравен контрольор.

Доц. Кунчев беше безапелационен, че при тази висока смъртност и растящата заболеваемост - няма по какъв начин страната да не предприеме ограничения. Той уточни, че за последния месец смъртността у нас се е нараснала над 3,5 пъти, като това е най-високият ѝ растеж от 5 години насам.

Относно тайните теории за вируса, той съобщи, че няма значение по какъв начин е основан COVID-19, значимото е, че би трябвало да се борим с него. Доц. Кунчев уточни, че пандемията е била стрес-тест за здравната ни система и е посочила къде са слабостите в нея и кои браншове би трябвало незабавно да се реформират.

По въпроса за възможната загуба на работни места поради рестриктивните мерки, доцент Кунчев разяснява, че столичната болница " Пирогов " търси над 80 санитари, на които предлага към 3 000 заплащане, само че искащи няма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР