Продължилата месец и половина стачка на артистите и техническия персонал

...
Продължилата месец и половина стачка на артистите и техническия персонал
Коментари Харесай

Стачката на артистите в Парижката опера донесе 15 млн. евро загуби

Продължилата месец и половина стачка на артистите и техническия личен състав от Парижката национална опера наложи промени в програмата на театъра, като бяха анулира 70 спектакъла, оповестява телевизия Бе Еф Ем Те Ве, представена от ТАСС. В резултат на това са изгубени доходи в размер на 15 млн. евро.

Стачният митинг против пенсионната промяна във Франция бе най-продължителният за Парижката опера от 30 години насам.
Вчера артистите за пръв път взеха решение да не анулират спектакъла и феновете имаха опция да гледат операта "Хофманови приказки " от Жак Офенбах. Преди началото на спектакъла обаче синдикални деятели оповестиха, че не престават битката против противоречивия пенсионен законопроект.
От администрацията на операта са уведомили посредством Туитър, че довечера ще се състои и оповестеното в програмата зрелище на "Севилският бръснар ".
Парижката опера и спектакъл "Комеди франсез " са единствените културни институции във Франция, за чиито чиновници важи специфичен пенсионен режим, въведен още през 1698 година, при ръководството на Людовик Четиринайсети. Според тези правила, артистите имат право след навършване на 40 години даКопирай не излизат повече на сцената и могат да получат пенсия в цялостен размер, щом станат на 42, прецизират от ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР