Продължението на The Angry Birds Movie се очаква да достигне

...
Продължението на The Angry Birds Movie се очаква да достигне
Коментари Харесай

Създателят на Angry Birds ще се листне на борсата в Хелзинки

Продължението на " The Angry Birds Movie " се чака да доближи киното през 2019г. с помощта на Микаел Хед, който в този момент управлява анимационното поделение на групата и е изпълнителният продуцент на кино лентата.

© Reuters Staff Още по тематиката
Какво се случи през седмицата

Дъщерята на банкера Цветан Василев се търси за пране на пари; Българска социалистическа партия предложи закон за специфична организация " Антикорупция " ; Търговската марка на Съюз на демократичните сили е запорирана; Справката за данъчни отговорности към общините ще е единствено електронна; Българинът харчи приблизително 160 евро за почивка; Ръководството на " София тех парк " още веднъж е сменено; Англия желае да остане в митническия съюз след Brexit;
18 авг 2017
Създателят на Angry Birds възнамерява IPO, което ще оцени компанията на 2 милиарда $

Rovio Entertainment се надява да набере 400 млн. $ посредством листването си на борсата
15 авг 2017
Китай стана най-големият пазар за геймърската промишленост

Глобалните доходи в бранша надвишиха 100 милиарда $ за пръв път през 2016 година
5 юни 2017

Rovio Entertainment се приготвя за първично обществено предложение (IPO) на фондовата борса в Хелзинки. Това разгласи финландският разработчик на мобилни игри и приложения. Компанията, основател на известната игра Angry Birds, обаче не прецизира колко акции ще пусне на пазара, като се надява да си набави към 30 млн. евро. с помощта на IPO-то.

На Nasdaq Nordic

От Rovio оповестяват, че компанията ще бъде листната на фондовата борса в Хелзинки, която от 2008 година е част от Nasdaq Nordic, поделение на американския борсов конгломерат. Листването на Rovio ще се състои в две елементи, ориентирани надлежно към набирането на средства от компанията и към обезпечаването на опция, актуалните й акционери да търгуват с акциите си.

Първата част от листването на компанията на борсата ще съставлява вторично предложение на акции, което ще сътвори опцията съществуващите акционери на разработчика да продадат част от акциите си. Според известието на Rovio, мажоритарният притежател на компанията Кай Хед, който има към 70% от бизнеса и е татко на съоснователя й и някогашен основен изпълнителен шеф Микаел Хед, ще продаде част от акциите си. Част от другите вложители също ще имат тази опция, макар че от Rovio не прецизират каква част от акциите си актуалните притежатели възнамеряват да запазят и каква да дават за обществено търгуване.

От компанията обаче изясняват, че чакат да си обезпечат 30 млн. евро посредством първичното обществено предложение.

Развитие

" Резултатите ни за второто тримесечие на 2017 година демонстрират, че Rovio продължава мощния си, печеливш напредък. Според първичната си тактика, ние увеличихме каузи на електронните игри в портфейла ни и достигнахме редица основни индикатори за успеваемост.... Днес Rovio е по-силен от всеки път и е добре позициониран на бързо развиващия се пазар на мобилни игри, с помощта на разнообразното си портфолио, потвърден гений при създаването на игри, оперативно съвършенство и огромния брой консуматори на продуктите на компанията ", декларира в известие Кати Леворанта, основен изпълнителен шеф на Rovio.

" Доволни сме от мощното показване на компанията през последните години. Съвместните старания на управлението и надареният личен състав на компанията сполучливо извършват тактиката на Rovio. Вярваме че компанията е в добра позиция да успее в развиващия се пазар на мобилни игри и да посрещне ярко бъдеще. Предвижданото обществено предложение на акции и листването на борсата ще дадат опция на новите акционери да вземат участие в триумфа на Rovio ", счита Мика Ихамуотила, ръководител на управителния съвет на Rovio.

Финансовите резултати

Съобщението за IPO-то идва след забележителния растеж във финансовото положение на компанията, дължащ се на триумфа на първия филм от поредицата по емблематичната за Rovio мобилна игра Angry Birds, който генерира 350 млн. $ доходи в международен мащаб.

Rovio регистрира доходи от 153 млн. евро за първото полугодие на 2017 година, което е нарастване със 78 млн. евро на годишна база. Чистата облага на разработчика е повишена до 13 млн. евро от 3.6 млн. евро за същия интервал на 2016г., точно с помощта на кино лентата. Компанията:
Rovio е първата компания за мултимедия, която основава, създава и разгласява мобилни игри и работи като марков лицензодател в разнообразни категории за развлечения и потребителски артикули. Компанията е известна най-много с световната марка Angry Birds, която започва от известната мобилна игра през 2009 година Днес тя предлага голям брой мобилни игри, основава филм " The Angry Birds Movie " и предлага друго мултимедийно наличие. Дейността на Rovio е разграничена в две бизнес звена - игри и лицензи за марките. Игрите на Rovio са били изтеглени повече от 3.7 милиарда пъти към края на юни 2017 година и са имали приблизително 80 млн. дейни месечни консуматори през второто тримесечие на 2017 година
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР