Продължение на скандала с насилие, упражнено върху 4-годишни деца в

...
Продължение на скандала с насилие, упражнено върху 4-годишни деца в
Коментари Харесай

Ново ръководство влиза в детската градина в Бургас

Продължение на абсурда с принуждение, упражнено върху 4-годишни деца в Бургас. Днес ново управление и психолози влизат в детска градина " Брезичка " в комплекс " Славейков ". Постигнато е единодушие и за слагането на видеонаблюдение, което ще се случи в границите на тази седмица, оповестиха от общината в Бургас.

До крайните ограничения се стига след абсурда, който избухна предходната седмица с изтеклия в обществените мрежи видеозапис по какъв начин децата са подлагани на душевен и физически тормоз от страна на две учителки в продължение на седмица. Родителите на 4-годишните деца бяха шокирани от фрагментите, на които видяха пердах, скубане, крясъци, обиди. С някои от децата незабавно стартира и работа с психолог. Една от майките, забелязала смяната в държанието на детето й по експанзията, която то показало към играчките си. Други родители описаха, че децата им са с насинени крайници откакто са били удряни, до момента в който се учели да танцуват. Една от учителките наскърбява децата и им крещи, до момента в който ги кара да научат нови неща.

В петък директорката на детска градина " Брезичка " Събка Недева беше уволнена поради сигнал за принуждение над деца в една от групите. Тя е освободена от поста поради това, че не е оказала надзор върху педагозите. Уволнена е и помощник-директорката Ваня Стоянова, напуснала по лично предпочитание е възпитателката Милена Иванова, против която е подаден сигнал в прокуратурата. Другата учителка Весела Петрова е в болнични, само че като се върне на работа също ще бъде отстранена.

Прокуратурата проверява тормоз над 5 деца в детската градина, заяви основния прокурор Румяна Арнаудова. До седмица прокуратурата би трябвало да завърши инспекцията, която да откри имало ли физическо и психическо мъчение над малолетни. Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински служащи и шефа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР