Продължават усилията за локализирането на отбор по волейбол от 15

...
Продължават усилията за локализирането на отбор по волейбол от 15
Коментари Харесай

Издирват волейболен отбор в Турция

Продължават напъните за локализирането на тим по волейбол от 15 младежи от Северен Кипър, които са били в региона на пагубното земетресение в Турция в понеделник, оповестяват кипърските медии.

Младежите са възпитаници от професионално учебно заведение в град Фамагуста в приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР). Те били отседнали в хотел в турския град Адъяман, който беше обиден тежко от земетресението през нощта против понеделник.

Днес е било свикано съвещание в спешния център при президента на СКТР Ерсин Татар, който беше основан поради известията за голям брой кипърски турци, които са в неопределеност на територията на Турция.

На срещата е било решено СКТР да изпрати спомагателни машини и втора група спасители, които да вземат участие в издирването на турските кипърски младежи, написа Българска телеграфна агенция. 

Хотелът, в който са били младежите и девойките, е изцяло опустошен. В него е имало общо 120 посетители, заяви министърът на образованието на СКТР Назъм Чавошуглу пред „ Къбръс постасъ “. В руините му са открити 10 жертви, само че измежду тях не е никой от спортистите. Министърът изясни, че едвам през днешния ден съоръжение на спасителите е съумяло да доближи до региона поради неподходящото време и затворените заради снега пътища.

Още през вчерашния ден беше възобновена връзката с два други юношески тима от Северен Кипър, които се намирали в зоната на земетресението.

Подобно на Турция, и СКТР разгласи седемдневен печал в памет на жертвите на земетресението.

Серията от земетресения беше усетена мощно на територията на Кипър, само че няма информации за потърпевши хора и опустошения. Мнозина жители излязоха на улиците, изключително след второто мощно земетресение в понеделник на обяд. Сеизмолози в Кипър показват опасения от допустимо активиране на разломите по така наречен Кипърска дъга след мощните трусове в Турция, които са по така наречен Източноанадолски разлом.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР