Продължават усилията на районни администрации за смяна на печките с

...
Продължават усилията на районни администрации за смяна на печките с
Коментари Харесай

Филтрите на комините - спрени заради скъпия ток

Продължават напъните на районни администрации за промяна на печките с твърдо гориво с по-екологични. Засега обаче нарасналата цена на газа кара хората да се въздържат.

В столичния кв. " Факултета " има конфигурирани над 250 филтри на комините, само че хората ги стопират, поради скъпия ток, заяви пред Радио София кметът на регион " Красна поляна " Иван Чакъров. Той изрази безпокойството си от три пъти по-големите сметки за електропотребление през декември и предстоящите доклади за януари.

Чакъров добави, че в региона му има към 900 противозаконни гаражни кафези и над 30 % от тях са отстранени. Ефектът е добър, тъй като два гаража освобождават пространство за три паркоместа. Общината обаче би трябвало да планува средства за възобновяване на паркингите под отстранените бетонни кафези.

По отношение на осветлението в парк " Св. Петър и Павел ", ще би трябвало да се изчака бюджетът на Столичната община, след което да се разгласи социална поръчка. Очаква се и избирането на реализатор за нова детска градина зад 10-а поликлиника (ДКЦ-Х). Предвиден е и ремонт на бул. " Стамболийски ", сподели още Иван Чакъров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР