Продължават ударите на възмездието за украинските атаки срещу граждански обекти

...
Продължават ударите на възмездието за украинските атаки срещу граждански обекти
Коментари Харесай

Ударите на възмездието: С нова тактика Русия унищожава западните ПВО системи на Киев

Продължават " ударите на възмездието " за украинските офанзиви против цивилен обекти в Белгород, при които починаха 25 цивилни, измежду които пет деца, оповестяват съветските Телеграм канали.

Украинските управляващи настояват, че са свалили всички изпратени 35 дрона-камикадзе " Герань ", както и 72 от 99 изстреляни ракети от друг тип. Според други информации, обаче, украинската Противовъздушна отбрана е свалила едвам една четвърт от ракетите и половината дронове, като съветските удари са достигнали до 90% от авансово избраните цели. Вероятно истината е някъде по средата.

Главната специфичност на последната масирана съветска офанзива се крие в това, че този път на процедура цялата мощност на удара се концентрира против два града — Киев и Харков.

Атаката беше сложна — първо дроновете и крилатите ракети разкриват позициите на Противовъздушна отбрана, след което следва удар с по-бързите и точни " Кинжал " -и.

Няма подозрение, че една от задачите на офанзивата е била " лов " на Противовъздушна отбрана системи и муниции за тях. По непотвърдена информация в Киевска област е погубен ЗРК Patriot, а в Харковска — две установки ЗРК IRIS-T, както и стотици снаряди за IRIS-T и NASAMS в хранилища в Киев.

Стратегията на Украйна за тази година, откакто не съумя да реализира бърза победа при контранастъплението през 2023 г, е преход към стратегическа защита, трупане на сили, възобновяване на стопанската система и увеличение на производството на муниции. Но осъществяването на тази тактика е допустимо единствено ако небето като най-малко над най-големите украински градове бъде предпазено и там може да бъде развито производството на дронове и боерипаси без риска до заводите да доближи ракета или ударен безпилотник. А през днешния ден се оповестява, че епоразен голям склад за дронове.

Задачата на съветската войска е посредством масирани ракетни офанзиви да пробие украинската отбрана, в това число посредством изтощение на украинските системи за Противовъздушна отбрана, принуждавайки ги да употребяват доста муниции, тъй че запасите на Украйна да бъдат изчерпани.

Затова основният въпрос на днешната " борба за небето " е какъв брой ракети още може да изстреля Русия и какви ресурси от муниции за Противовъздушна отбрана има Украйна и какъв брой може Западът да ѝ даде в близко време. А задачата на Русия е да унищожи западните системи за Противовъздушна отбрана и по-късно и военната инфраструктура на Украйна във допустимо най-кратки периоди.

Резултати от " ударите на възмездието " за терористичния акт против Белгород съгласно съветската страна:

В Киев и региона са унищожени:

- ЗРК Patriot,
- склад с ракети AtacMs
- команден пункт на ВСУ
- убити 9 генерали, един от тях - заместител на Залужни
- унищожени са 4 командни центъра и два хотела с наемници от Швеция, Дания, Литва и Естония
- над 78 убити военнослужещи
- към 1000 ракети за Iris T и NASAMS. 

В Одеса:

- унищожени са три склада и хангар за предпазване на противокорабни ракети и установки Harpoon
- унищожени са голям брой командни пунктове с английски и полски военни
- убити са 4 настоящи офицери от Бундесвера и 7 офицери от армията на Чехия
- унищожени са 2 РЛС френско произвеждане. 

В Харковска област:

- унищожени са две установки ЗРК Iris T,
- 4 танка Gepard,
- два командни центъра и към 65 офицери. 

В Крапивницкое:

- погубен е склад с ракети Storm Shadow - над 25 ракети
- два самолета СУ-24 и ремонтна база.

Освен това, хиляди БПЛА са унищожени в Киевска, Сумска и Харковска области. Унищожени 23 цеха за сглобяване на дронове, някои дружно с личния състав, оповестяват още съветските военни канали.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР