Продължават стачните действия в транспортния сектор във Франция в знак

...
Продължават стачните действия в транспортния сектор във Франция в знак
Коментари Харесай

Продължават стачките в транспортния сектор във Франция

Продължават стачните дейности в транспортния бранш във Франция в символ на митинг против плануваната пенсионна промяна, съобщи Франс прес.

В четвъртък в Париж ще работят единствено пет от 16 метролинии. А в страната всеки втори високоскоростен трен няма да се движи.

По самодейност на синдикатите за Рождество Христово имаше коледни банкети за стачкуващите, с цел да се повдигне духа им и да се влеят нови сили в стачните дейности. Синдикатите също така връчиха на стачкуващите по този начин наречените чекове за взаимност, измежду които и един на стойност 250 000 евро, предаден на стакчуващите чиновници на френското метро.

На 28 декември се чака още веднъж митинги в разнообразни елементи на страната. На 7 януари следващата година стартират серия от срещи сред държавното управление и синдикатите, преди да бъде показан в министерски съвет на 22 януари планът за промяна на пенсионната система.

Проектът планува универсална пенсионна система, тъй че да бъдат уеднаквени 42-те пенсионни режима в страната. Реформата планува и премахването на специфичните режими на пенсиониране, при които някои чиновници се пенсионираха по-рано, измежду които тези в парижкото метро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР