Продължават ремонтните работи на третокласния път III-861 Югово - Лъки,

...
Продължават ремонтните работи на третокласния път III-861 Югово - Лъки,
Коментари Харесай

До 31 август пренасочват движението по пътя за Кръстова гора през Чепеларе, Рожен и Лъки

Продължават ремонтните работи на третокласния път III-861 Югово - Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора. За осъществяването им по график до 31 август трафикът ще се стопира сред 8:30 ч. и 12 ч. и от 13:30 ч. до 17 ч., в дните от понеделник до събота. Пътуващите за Кръстова гора могат да употребяват маршрута Чепеларе - Рожен – Лъки, осведомят от пътната организация.

В момента се инсталират нови бордюри, изливат се бетонови стени и се работи по създаване на дребни уреди. Продължава почистването на скалните откоси и се поставя хоризонтална маркировка. Работи се по профилиране и асфалтиране на спешни площадки край пътя. Предстои полагането на нови асфалтови пластове, монтирането на ограничаващи системи и пътни знаци.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с регионалния център Пловдив и е най-пряката връзка на региона с община Баните в Смолянска област. По правата всекидневно минава тежкотоварен трафик от предприятията за рандеман и преправка на оловно-цинкова руда в региона. Пътят е издигнат през 50-те години на предишния век. Преминава през тежък планински терен, с огромен надлъжен надолнище и в по-голямата си част е без нужния габарит.

Строителните действия се правят от сдружението, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР