Продължават проблемите с коронавируса в много европейски страни. Властите в

...
Продължават проблемите с коронавируса в много европейски страни. Властите в
Коментари Харесай

Северна Македония удължава полицейския час

Продължават проблемите с ковид в доста европейски страни. Властите в Северна Македония от на следващия ден удължават полицейския час, а от сряда затварят за две седмици заведенията за хранене и кафенетата. Тежката мярка се постанова поради увеличаващия се брой новозаразени с английския вид на вируса.

В югозападната ни съседка ще работят само заведенията за хранене в хотелите и на двете интернационалните летища.
Снимка: EPA
В Германия строгите карантинни ограничения тъкмо по време на Великденските празници провокираха серия от митинги в страната.

Британското държавно управление ще стартира поетапно разхлабване на локдауна и разгласи, че в средата на май британците към този момент ще могат свободно да пътуват в чужбина. Облекчаването на ограниченията ще стартира след седмица и министър председателят Борис Джонсън се зарече да бъде измежду първите, които ще се възползват.

„ И в понеделник, 12 април, ще отида в някой пъб и внимателно, само че уверено ще обърна една халба бира “, сподели Борис Джонсън.

Междувременно румънски вирусолози откриха нов вид на COVID-19, който има сходни характерности с английския, а разновидностите му могат да понижат успеваемостта на прилаганите сега ваксини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР