Продължават преговорите за спиране на огъня в Ивицата Газа и

...
Продължават преговорите за спиране на огъня в Ивицата Газа и
Коментари Харесай

Продължават преговорите за примирие: Израел няма да се откаже от унищожаването на „Хамас“

Продължават договарянията за прекъсване на огъня в Ивицата Газа и освобождение на заложници. Представител на Белия дом съобщи, че е реализирано съглашение за главната рамка на договорката.

Преговорите се водят в Кайро от представители на Израел и Съединените щати, от една страна, а въпреки това - Египет и Катар, които съставляват „ Хамас “. Израелското държавно управление обаче към момента не се е отказало от желанията си да унищожи изцяло палестинската формация.

„ Преди имах огромни фантазии. В момента само бленувам да се върна вкъщи и войната да свърши “, споделя Менатала Хамуда

След следващите удари по позиции на „ Хамас “ общият брой жертви в Ивицата Газа към този момент приближава 30 хиляди.

Най-малко 86 палестинци са били убити при израелски удари от събота, оповестиха медици в неделя. Израелската войска сподели, че двама бойци са починали в боевете в Южна Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху свика своя боен кабинет за брифинг късно в събота от шефове на разузнаването, които се завърнаха от среща с катарски, египетски и американски медиатори в Париж по отношение на допустимо второ преустановяване на огъня в Газа.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели, че договарящите от Съединените щати, Египет, Катар и Израел " реализираха съгласие " по отношение на главните очертания на договорката за заложници по време на договарянията в Париж.

„ Дори в случай че има някой със сърдечен арест, ние го оставяме на пода и започваме да работим върху него “, описват медици

Прекратяването на огъня към момента е в развой на договаряния, сподели Съливан, който добави, че ще би трябвало да има полемика сред Катар, Египет и „ Хамас “.

Израелските медии, цитирайки неназовани публични лица, оповестиха, че има рамка за връщането на към една трета от останалите 130 заложници. Това ще стане по време на шестседмично помирение, обхващащо свещения за мюсюлманите месец Рамадан. Нямаше публично удостоверение от двете страни, предава Ройтерс.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР