Продължават преговорите мужду ЦИК и „Сиела норма“, съобщи Росица Матева

...
Продължават преговорите мужду ЦИК и „Сиела норма“, съобщи Росица Матева
Коментари Харесай

Росица Матева: Още 800 машини за вота ще бъдат произведени в Тайван

Продължават договарянията мужду ЦИК и „ Сиела норма “, заяви Росица Матева в предаването „ Тази заран “. Според представителя и зам.-председател на ЦИК, единственият вероятен реализатор за модифициране на програмен продукт и образуване на изборите е „ Сила норма “, заради подписан на 6 февруари контракт.

„ Той все ще не е изпълнен, не е признат и не е заплатен, защото ангажимента е да се заплати напълно цената, отчасти заплащане не може да бъде направено “, изясни Матева.

„ Ако останем с 9600 машини, ще организираме изборите с тях, само че имаме обещанието и водим диалози със „ Смартматик “, които са производители. В петък организирахме среща с финансовия министър и представителя на „ Смартматик “ за Централна и Източна Европа. В Холандия има създадени 672 машини, дали обещание са, че до сряда могат да бъдат създадени в Тайван още 800 машини и могат да бъдат превозени до България “, сподели още Росица Матева.

Тя посочич, че сега се водят диалози по какъв начин да бъде осъществен този превоз и от кого. Обслужването и на новите машини ще бъде от „ Сиела норма “.

„ В България би трябвало да има машини в 9400 секции, зад граница би трябвало да има машини в 242 секции, ще създадем вероятното да се оправим “, съобщи Росица Матева.

По думите й ще е доста по-добре, в случай че допълнително секции има повече от една машина. Ако доставим тези машини, за които приказваме, ще имам по две допълнително от 700 секции, изясни представителят на ЦИК.

„ Има оповестена социална поръчка, договарянията със „ Сиела норма “ по механически въпроси ще продължат, по тяхно искане не завърши работата на комисията по тази поръчка в събота, ще се проведат праговори и през днешния ден, и на следващия ден евентуално ще се подписа контракт за модифициране на програмен продукт за частичните локални избори, за изборите за национално заседание, и за логистиката на тези два типа избори
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР