Продължават отчаяните усилия на хората на Хавайския остров Мауи да

...
Продължават отчаяните усилия на хората на Хавайския остров Мауи да
Коментари Харесай

Претърсват опожарените Хаваи за нови жертви

Продължават обезверените старания на хората на Хавайския остров Мауи да открият изчезналите си близки.   
След като броят на жертвите на горския пожар надхвърли 90 души, локалните поданици не престават да описват потресаващи истории, за това по какъв начин са изгубили родственици и другари или към момента чакат информация за изчезналите. Властите предизвестиха, че напъните за намиране и идентифициране на починалите към момента са в начален стадий. Мъж описа, че се е качил в автомобил с приятелите си, с цел да избяга от пламъците, само че пътищата са се задръстили от трафика.

 
Излязох от колата и борейки се за живота си, хукнах надолу към океана. Бях единствено на четвърт миля от водата, когато видях по какъв начин 3-ма мои другари в една кола и две кучета починаха. Нищо не можеш да направиш. Беше толкоз бързо. Всички са мъртви. Имаше починали хора и във водата.
Дейвид, гражданин на Лахайна 

Екипи с кучета за търсене на хора са били извикани, с цел да оказват помощ в претърсването на региона на бедствието. Друг човек описа, че към момента търси 9 от изчезналите членове на фамилията си. Въпреки че се е свързал с локалните хотели и управляващи, той сподели, че към момента не е чул никаква информация за местонахождението им.

 
Бяхме в доста хотели в Лахайна, само че никой от тях не е там. Затова бяхме в полицейския сектор, обадихме се на Червения кръст, на всички места, където можем да ги намерим. Но нищо. Нула.
Ейс Ябес, мъж, който търси изчезнали членове на фамилията

По данни на губернатора Джош Грийн в западната част на Мауи са развалени или разрушени минимум 2200 здания, от които 86% са жилищни. Той добави, че вредите на целия остров се правят оценка на близо 6 милиарда $. Според него възобновяване ще отнеме " необикновено доста време ".

Ръководителите на службата за изключителните обстановки в Мауи към момента правят оценка мащаба на вредите в центъра на Лахайна и търсят места за настаняване на хората, които са се изнесли от домовете си. От заслон се нуждаят над 4500 души.

Бягащите от разрушения район останаха блокирани в колите си в продължение на към 15 часа. Властите към този момент дефинираха бедствието като най-смъртоносния горски пожар в Съединени американски щати от повече от 100 години.

В неделя президентът Джо Байдън съобщи, че екипът му разисква размера на вредите от горските пожари на Хавайските острови и в околните дни може да замине на мястото на нещастието, с цел да се запознае персонално със обстановката.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР