Продължават консултациите при президента Румен Радев с парламентарните партии и

...
Продължават консултациите при президента Румен Радев с парламентарните партии и
Коментари Харесай

Втори ден на консултации: Президентът се срещна с Възраждане и БСП за България

Продължават консултациите при президента Румен Радев с парламентарните партии и обединения, преди връчване на мандат за сформиране на държавно управление. Днес президентът се срещна с представители на Възраждане, в 11.30 започнаха диалозите с " Българска социалистическа партия за България ", а в 14 - ще се срещне с представители на Има Такъв Народ.

" През изтеклия интервал се позиционирахте като съпротива на това ръководство. Обществото е наясно с вашите рецензии към властта. В момента 49-ото Народно заседание се пробва да избере нов Министерски съвет. Следейки тези процеси, по какъв начин преценявате напъните в тази посока. Какъв е шансът да се образува Министерски съвет. И при крах подготвени ли сте да предложите формула за реализация на трети? ", сподели Румен Радев - президент на Република България.

" Винаги сме подготвени със състав за държавно управление. Друг е въпрос дали тази формула ще срещне поддръжка, - не няма да срещне, тъй като пазят непознати ползи. Парламентарни избори в този миг не просто са наложителни, те за наложителни ", съобщи Костадин Костадинов.

" Вие също имате виновност за това, че обстановката е такава, предходната година беше погазен тежко най- демократичния ентусиазъм - желанието за референдум за опазване на българския лев. Вие трябваше тогава да застанете в позиция на отбрана на българския народ ", добави още Костадинов.

" Абсолютно погрешно, аз ще ви прикани да не надъхвате вашите горещи последователи за виновност на президентската институция. аз се Ръководя единствено от конституцията каквато и да е тя. Но без решение На Народно събрание аз не мога да разпиша декрет за осъществяване на референдума. Крайно време е на тези спекулации да се постави край. Вие ме призовавате да се борим с беззаконието с ново безвластие. Няма по какъв начин да стане ", изясни Радев.

" Не, не сме говорили за трети мандат изобщо, тъй като и нашата настройка е такава, считам, че ръководещите ще се схванат. Поради една елементарна причина ПП-Дб изпитват под паника боязън от избори. Те знаят, че са под 10% и са 4-та политическа мощ ", акцентира Костадин Костадинов.

" Как преценявате тъй като всеки ден съвсем сте с вашите сътрудници остатъчния политически запас на това 49-ото Народно заседание в действителност да образува стабилно държавно управление, което да взема решение тези проблеми. Как вие преценявате тези шансове на първи и втори мандат. Ако се стигне до трети мандат вие подготвени ли сте да предложите формула за неговата реализация или оставате на тезата, която в последно време споделят, че решението на тези проблеми се състои в нови предварителни парламентарни избори ", съобщи Румен Радев.

" Това държавно управление и това болшинство са нездравословни за страната. Агонията в която вкараха България може да се приключи единствено с предварителни избори. И в случай че позволите малко причини за тази наша позиция - това държавно управление беше основано порочно, като съобщи очакванията и упованията на стотици хиляди хора за смяна на досегашния модел на ръководство. Това държавно управление и болшинство вместо да се борят с мафията и задкулисието изпраха мафията и задкулисието и ги узакониха ", акцентира Корнелия Нинова.

" Не можем да приемем, че се върна модела на ГЕРБ и беше изпран Бойко Борисов. Нашата теза остава същата и предварителни избори са единствен излаз и не виждаме опция в това Народно заседание да бъде решена някаква друга настройка или най-малко декларирам, че ние няма да участваме в такива ", посочи Нинова.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР