Продължават действията на Специализирана прокуратура по разследването по досъдебно производство,

...
Продължават действията на Специализирана прокуратура по разследването по досъдебно производство,
Коментари Харесай

Иззеха 1418 картини от Васил Божков, сред тях има шедьоври на Майстора

Продължават дейностите на Специализирана прокуратура по следствието по досъдебно произвеждане, по което обвинени са и Васил Божков, и Елена Динева - дамата до него.

В хода на осъществените претърсвания в жилище и други пространства в постройка на бул. " Васил Левски " № 79, употребени от двамата, са конфискувани 1418 картини и 45 графики, оповестяват от прокуратурата.



Сред творбите на изкуството са и такива на известни български създатели, като Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и други

Иззетите художествени произведения са предадени за предпазване на Националната художествена изложба при съблюдаване на одобрените правила и обезпечена защита от органите на Министерство на вътрешните работи.

През 2020 година от постройката на ул. " Васил Левски " № 79, както и от офис на ул. " Московска " № 43, бяха конфискувани и предадени за предпазване в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности.
 Снимка: Специализирана прокуратура
С позволение на наблюдаващите прокурори по делото, според член 198 от Наказателно-процесуален кодекс, предоставяме фотоси на част от конфискуваните материални доказателства, представляващи творби на изкуството - картини и графики.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР