Продължават да поскъпват цените на храните у нас, но не

...
Продължават да поскъпват цените на храните у нас, но не
Коментари Харесай

Сайт за цените на храните във Великобритания: Какво показва чуждият опит?


Продължават да нарастват цените на храните у нас, само че освен България има платформа като новообявената, която наблюдава цените на храните в страната.

На Острова цените на храните и напитките са нарастнали с 16,9% за последните 12 месеца. Повишенията са изключително тежки за някои от най-евтините артикули от първа нужда като паста, чай и самун. Цените на нискомасленото мляко са се нараснали най-вече, като покачването доближава 46%.

Подобни уеб сайтове оферират няколко неправителствени организации, като Тhe Food Fondation да вземем за пример, където може да се види по какъв начин се трансформират цените на съществени артикули за съответния месец, като се дават препоръки по какъв начин да се оправят хората в потребност с повишаването на живота.

Според данни на фондацията през 2022 година от 91% от възрастните във Англия, които са съобщили за нарастване на разноските си за живот, 95% са показали, че цената на храната им се е повишила. А един милион възрастни оповестяват, че те или някой от тяхното домакинство е трябвало да изкарат през целия ден без да ядат нищо.

На фона на тази стряскаща статистика държавното управление ясно декларира, че пазарът на артикули и услуги в страната е се дефинират самостоятелно от бизнеса, то ще се опита да работи с търговците на дребно на храни и производителите, с цел да поддържа съществуването на храни на налични цени посредством балансиране на бюджета, като в същото време обезпечи поддръжка за стопанската система в средносрочен проект.

Опозицията употребява това, с цел да упрекна държавното управление, че не се намесва и прикани за повече пълномощия на Службата на съдията по Кодекса за хранителни артикули, който е прочут и като омбудсман на магазините. Той има право да проверява огромните вериги за нелоялни практики както към дребните производители, по този начин и към клиентите на огромните магазини в страната, с цел да може да контролира промишленост с годишният оборот съгласно статистиката в размер на над 100 милиарда паунда годишно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР