Продължаващото разпространение на вируса SARS-CoV-2 породи цяла гръцка азбука от

...
Продължаващото разпространение на вируса SARS-CoV-2 породи цяла гръцка азбука от
Коментари Харесай

Отвъд Делта: Учени следят новите варианти на коронавируса

Продължаващото разпространяване на вируса SARS-CoV-2 породи цяла гръцка писменост от разновидности - системата за назоваване, употребена от Световната здравна организация (СЗО) за следене на пораждащи безпокойствие нови разновидности на вируса, причиняващ Covid-19. Някои от тези разновидности разрешават на вируса по-лесно да се предава от човек на човек или да заобикаля отбраната от имунизациите.

Фокусът на учените сега е върху Делта, преобладаващият в международен мащаб вид, само че те наблюдават и други разновидности, които могат един ден да вземат неговото място.

Делта

Вариантът Делта, който за първи път бе засечен в Индия, към този момент продължава да буди най-голяма паника. Той освен поразява неимунизираните хора в доста страни, само че и е потвърдил дарба да заразява по-висок дял от имунизираните спрямо предходните разновидности.

СЗО класифицира Делта разновидността като притеснителен, което значи, че той е с нараснала предаваемост, предизвиква по-тежка заболеваемост и понижава успеваемостта на имунизациите и лекуванията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР