Продължаващото насилие в Хаити остави хиляди деца на ръба на

...
Продължаващото насилие в Хаити остави хиляди деца на ръба на
Коментари Харесай

Децата в Хаити са „на ръба“ на смъртта, тъй като банди се насочват към училища, а насилието блокира жизненоважни доставки

Продължаващото принуждение в Хаити остави хиляди деца на ръба на гибелта, предизвести УНИЦЕФ.

Десетки хора бяха убити в карибската страна от началото на груповите офанзиви на 29 февруари, като въоръжени мъже се насочиха към полицейски сектори и основното интернационално летище, което остава затворено. Бандите са се насочили и към лечебни заведения, учебни заведения, аптеки и клиники в столицата на Хаити Порт-о-Пренс, като насилието лимитира доставката на помощ и унищожава така и така нежната система на опазване на здравето.

Хиляди хора са останали гладни, с мнозина са принудени да изоставен домовете си. Според УНИЦЕФ повече от 125 000 деца са изложени на риск от тежко остро недохранване (SAM), в случай че не могат да бъдат доставени незабавни доставки.

„ Насилието и неустойчивостта в Хаити имат последици, надалеч надхвърлящи риска от самото принуждение. Ситуацията основава рецесия в детското здраве и хранене, която може да коства живота на безчет деца, ” сподели Катрин Ръсел, изпълнителен шеф на УНИЦЕФ.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР