Продължаващите забавяния на помощта от САЩ ограничават способността на Въоръжените

...
Продължаващите забавяния на помощта от САЩ ограничават способността на Въоръжените
Коментари Харесай

ISW: Русия може да постигне значителни оперативни успехи в хода на настъплението

Продължаващите забавяния на помощта от Съединени американски щати лимитират способността на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да организират ефикасни отбранителни интервенции. Това дава на съветската войска еластичност при провеждането на настъпателни интервенции, се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестяват УНИАН и " Фокус ".

Според ISW тази динамичност може да докара до обилни оперативни облаги на руснаците в бъдеще. В същото време анализаторите означават, че Руската федерация и Украйна са ангажирани в непрекъсната конкуренция за нововъведения и акомодации в региона на противовъздушната защита, в която Москва продължава да поправя времето, мащаба, състава и задачите на своите удари, пробвайки се да проникват през системата за въздушен щит на Киев.

Експертите изясняват, че забележителните забавяния в даването на военна помощ от Съединени американски щати към този момент са довели до дефицит на зенитно-ракетни системи и пречат на способността на ВСУ да се приспособяват към еволюцията на ударните системи на руснаците.

В същото време лимитираният брой системи за противовъздушна защита принуждава Украйна да взема сложни решения по отношение на разпределението на отбраната сред тиловите и фронтовите зони, оставяйки войските на първа линия значително уязвими от съветски въздушни офанзиви.

Както отбелязва ISW, Съединени американски щати могат бързо да дават на Украйна системи за противовъздушна защита в размер, нужен за доста възстановяване на качествата на ВСУ.

През предходното денонощие съветските войски са напреднали към разположеното в Донецка област обитаемо място Очеретино, оповестява на писък ред порталът DeepState.

По данни на анализаторите боевете не престават в Бердичи, Красногоровка и южно от Урожайное.

На 10 април стана известно, че съветските войски са завладяли Первомайское в Донецка област. Битката за селото продължи година и половина.

На 12 април руснаците окупираха Богдановка, село в градската община Часовоярск в Бахмутския регион на Донецка област.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР