Продължаващите ограничения срещу пандемията в Китай и продължаващата политика на

...
Продължаващите ограничения срещу пандемията в Китай и продължаващата политика на
Коментари Харесай

Политиката за нулев Ковид на Китай удари производството на iPhone и затвори посетителите на Disneyland

Продължаващите ограничавания против пандемията в Китай и продължаващата политика на управляващите за нулев коронавирус постановиха затварянето на на Disneyland в Шанхай и удариха американския колос Apple. Производството на iPhone в една от най-големите заводи в света, която се намира в Гуанджоу, може да бъде понижено с 30% през ноември, написа Reuters, цитирайки собствен източник.

Нарастващият брой на нови случаи на Covid-19 в Китай докара до поредите локдауни в страната, в това число в огромни градове като южния мегаполис Гуанджоу и това нанася следващия огромен удар върху китайсаката стопанска система. Публикуваните през днешния ден данни демонстрират, че интензивността на фабриките ненадейно е спаднала през октомври, поради намаляването на световното търсене и строгите вътрешни ограничавания. Те засягат производството, пътуванията и корабоплаването във втората по величина стопанска система в света.

При опазване на политиката за нулев коронавирус, стопанската система ще продължи да изостава и през 2023 година ", коментират експерти.
 Мултинационални компании, хванати в клопката на политиката за
Мултинационални компании, хванати в клопката на политиката за " нулев Ковид " на Китай

Миналия месец Apple предизвести за големи загуби

На конгреса на китайската комунистическа партия този месец, който се организира два пъти на десетилетие, президентът Си Дзинпин повтори уговорката на Китай към политиката му за нулев коронавирус, разочаровайки вложителите и безчет представители на бизнеса и жители, разочаровани от неспиращите локдауни, ограничавания на пътуванията и тествания.

Недоволство

Даводът на Foxconn, който създава iPhone и дава работа на към 200 000 души, беше разтресен от неодобрение против строгите ограничения за ограничение на разпространяването на Covid-19.

Заради спадащото произвеждане на iPhone в Китай, основаната в Тайван Foxconn работи над своите лимити, с цел да компенсира дефицита.

На този декор, в Шанхай градският Disney Resort ненадейно спря активността си в понеделник, с цел да се съобрази с ограниченията за предварителна защита на Covid-19, като всички гости все още на оповестяването трябваше да останат в увеселителния парк, до момента в който върнат негативен тест за вируса.

Видеоклипове, циркулиращи в китайския Weibo - платформа, сходна на Twitter, които не могат да бъдат без значение доказани, демонстрират хора, които се втурват към портите на парка, които към този момент са заключени. Видеоклипове на хора, бягащи от молове и офис здания от боязън да не бъдат заключени, станаха нещо всекидневно в китайските обществени медии тази година.

Новите случаи в континентален Китай доближиха 2898 в неделя, надхвърляйки 2000 за втори следващ ден. Това е дребен брой по световните стандарти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР