Продължаващата вече втори месец война на Русия срещу Украйна остава

...
Продължаващата вече втори месец война на Русия срещу Украйна остава
Коментари Харесай

Нараства неодобрението на българите към Владимир Путин


Продължаващата към този момент втори месец война на Русия против Украйна остава главен фокус на внимание за българските жители.

Проучване на „ Алфа Рисърч “, извършено в интервала 8-14 април измежду 1037 души, демонстрира, че 46% от сънародниците ни не престават да наблюдават всекидневно новините за военните дейности, реакциите на света и ориста на украинските бежанци.

Други 38% декларират, че се интересуват от тематиката като цяло и по-общо, а едвам 16% не демонстрират интерес.

Снимка: Алфа Рисърч


Войната ускорява поляризацията по редица тематики в българското общество, което се дължи както на увеличената интензивност на бранителите на Украйна и на дейностите на Русия в обществените мрежи, по този начин и на покачващия се прочувствен градус на напрежение сред тях.

Продължава ерозията в персоналния рейтинг на Владимир Путин. След спада до 32% в първите дни на войната, в този момент доверието в него слиза на 25%, а недоверието скача до 61%.

Много от хората, които не престават да харесват Русия, показват отрицателно отношение към Путин, което е оригиналност за публичните настройки в страната.

Другата значима смяна е безапелационното отменяне на Русия като модел на държавно и политическо развиване на България. 63% от интервюираните са на мнение, че мястото на България в изменящия се свят е в съюз със страните от Европейски Съюз и НАТО.

15% пък поддържат тезата, че мястото на страната ни е в съюз с Русия и страни към нея.

Данните са от национално представително изследване на „ Алфа Рисърч “. Проведено е в интервала 8-14 април измежду 1037 пълнолетни жители от цялата страна посредством директно стандартизирано изявление с таблети. Проучването е осъществено със лични средства.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР