Продължаващата модернизация на военновъздушната база Михаил Когълничану“ в Румъния, където

...
Продължаващата модернизация на военновъздушната база Михаил Когълничану“ в Румъния, където
Коментари Харесай

Най-голямата база на НАТО в Европа ще бъде изградена в Румъния

Продължаващата рационализация на военновъздушната база " Михаил Когълничану “ в Румъния, където ще може да бъдат разполагани до 10 000 бойци, ще разреши до 2040 година тя да се трансформира в най-голямата база на НАТО в Европа, оповестява телевизионният канал TVR Info.

По-рано румънските управляващи оповестиха, че са подготвени да влагат 2,5 милиарда евро в модернизацията на авиобазата, която се намира в окръг Констанца. Също по този начин край базата ще се появи военно градче, което ще може да побере фамилиите на 10 000 военнослужещи. Планира се да се сътвори градска инфраструктура - детски градини, учебни заведения, болница, магазини и увеселителни паркове. Към сегашния миг към този момент са стартирани строителни действия в южната част на бъдещия боен лагер – там се построяват пътища за достъп и мощна електрическа мрежа.

" Базата ще бъде изцяло функционираща през 2040 година. До този интервал комплексът ще се трансформира в най-голямата военна база на НАТО в Европа. Решението за разширение въз основата бе взето в подтекста на спора, който продължава през последните две години на източната граница на Румъния “, оповестява малкия екран.

За построяването на градчето към този момент са отчуждени над 2300 хектара обработваема земя, която ще бъде добавена към съществуващите 500 хектара, на които е ситуирана авиобазата. В продължение на пет години към базата ще бъдат построени военни структури, ще бъде удвоена пистата на летището, ще бъдат издигнати хранилища за гориво и няколко хангара за разнообразни типове бойни самолети и дронове.

Американските войски употребяват базата " Михаил Когълничану “ от 1999 година, към сегашния миг са ситуирани елементи от 101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати, както и съюзнически бойци, които оказват помощ за осъществяването на задачи на така наречен въздушна полиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР