Продължаваме темата с прекалената хигиена с нов лайфхак за времето

...
Продължаваме темата с прекалената хигиена с нов лайфхак за времето
Коментари Харесай

Препаратите за миене ни душат, не купувайте яркоцветни: какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Продължаваме тематиката с прекомерната хигиена с нов лайфхак за времето в карантина, когато имаме доста време и чистим по-често, само че той важи и за по-късно. Оказва се, че с изключение на ковид, с изключение на паник-атаките, за дихателната ни система са много рискови множеството препарати за миене на съдове и повърхности вкъщи.

Това са открили учените от лабораторията по токсикология и дезинфектология към Роспотребнадзор в Москва. Те са безапелационни: НЕ купувайте яркоцветни препарати за битова химия, колкото и по-привлекателни да наподобяват. Нюансът им се образува от нарасналото наличие на токсични, тоест - отровни, субстанции.

В огромна доза, те в действителност могат да бъдат прекомерно нездравословни за дихателната, само че и за сърдечно - съдовата ни система, а изключително при атакувана имунна, това би могло да сътвори съществени проблеми и много неподходящи последици.

Най-малкото, само че също би могло да се трансформира в тягост, е офанзивата им върху кожата, чиято повърхнина с времето "измиват " като натурален пласт. За да пазим и дишането и сърцето, и ръцете си, учените ни поучават да използваме при миенето на чинии и повърхности и привичните ни към този момент маски, само че още по-задължително - ръкавици.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР