Продължаваме с вас да анализираме често срещаните грешки в грима

...
Продължаваме с вас да анализираме често срещаните грешки в грима
Коментари Харесай

Остаряват: две грешки в грима на жена в зряла възраст, които придават тежест на очите

Продължаваме с вас да проучваме постоянно срещаните неточности в грима на очите. Днес за зрели дами, които имат мощно надвисване на клепачите или отичане на окото. Грешките са чести, режат доста, натежават и израстват, само че и бързо се поправят.

В тази публикация ще ви кажа по какъв начин да го извършите вярно, с цел да изглеждате, в противен случай, по-свежи и по-млади.

Изсветлява, а не потъмнява

Първата неточност, която виждам много постоянно е потъмнял вътрешен ъгъл на окото. Не знам за какво, само че по някаква причина доста хора задълбочават тази зона.

По принцип тази техника се назовава Halo Eye и има място да бъде, в случай че очите ви са надалеч. В други случаи такова потъмняване единствено утежнява нещата.

Препоръчвам да наблегнете зоната покрай слъзния канал на окото и леко движещ се клепач, защото освежава добре и основава резултат на необятно отворен взор. Можете да наблегнете със светлосенки или хайлайтър.

Потъмняването на тези области прави очите дребни, тесни, подути и тежки (вижте фотографията нагоре, там всичко се вижда ясно).

Грешка номер 2 – очна линия

Не си мислете, че нямам нищо срещу стрелците. Напротив, аз съм единствено за тях, само че с щръкнал клепач стрелките би трябвало да бъдат нарисувани допустимо най-внимателно, а не по метода, по който дамите с необятно отворени очи могат да си разрешат.

 Голяма дълга маслена класическа стрелка, която стартира от началото на окото (близо до слъзния канал) и пресича целия клепач, изрязва окото и го прави още по-тежко и надвиснало. Това е може би най-честата неточност.

Ако имате мощен надвес, много зряла текстурирана кожа и тежък тип самичък по себе си, тогава предлагам да нарисувате единствено върха на стрелката (някъде преди началото на първия пъстър пигмент на ириса), след което просто стесняваме тази стрелка в интерцилиарното пространство. Тоест не запълваме 2/3 от движещия се клепач със стрелка! Начертаваме единствено върха и деликатно рисуваме сред миглите.

Вижте какъв брой ясно на фотографията нагоре лицето на нашия модел се е трансформирало с неверни дебели стрелки по целия клепач, тя е остаряла, погледът й е допустимо най-тежък. С верните стрелки тя наподобява свежа и красива.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР