Продължаваме разговорите в рамките на работната група за запълването на

...
Продължаваме разговорите в рамките на работната група за запълването на
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието: Надяваме се до 10 дни да започне изкупуването на зърно

Продължаваме диалозите в границите на работната група за запълването на държавния запас с спомагателни количества зърно, процесът беше саботиран съзнателно, с цел да бъде занимателен, надяваме се до 10 дни да стартира изкупуването, чакаме прехвърлянето на средства от бюджета, планираме да закупим 700 хиляди тона хлебна пшеница и 325-350 хиляди тона маслодаен слънчоглед, съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Иван Христанов, заместник-министър на земеделието и горите.

По думите му този развой не може да бъде осъществен единствено от една компания, даже тя да е държавна, по тази причина министерството със личните си дирекции взе участие интензивно в процеса.

" В комисията сме присъединили ДАНС, с цел да следят процеса и да подсигуряват неговата бистрота. Цените към този момент са избрани, за хлебната пшеница от 570 лв. на звук започваме, 1400 лв. на звук за слънчогледа, това са таваните ", добави Иван Христанов.

Той разясни, че за съхраняването се афишира обособена процедура, през социална поръчка, като има задоволително налични хранилища и мощности. Няма проблем със съхранението, акцентира Иван Христанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР