„Продължаваме промяната“ започнаха преговори за събира на мнозинство и съставяне

...
„Продължаваме промяната“ започнаха преговори за събира на мнозинство и съставяне
Коментари Харесай

Лорер от ПП: Предвид динамичната ситуация в ръководствата на БСП и ДБ – разговорите са неофициални

„ Продължаваме промяната “ започнаха договаряния за събира на болшинство и сформиране на държавно управление. От партията оповестиха, че през днешния ден ще беседват с „ ИТН “, Българска социалистическа партия и ‚Демократична България “.

„ Предвид динамичната обстановка в техните управления /бел.ред. водачите на Българска социалистическа партия и Демократична България подадоха оставки/, диалозите сега са неофициални и се надяваме до края на деня, довечера да можем да споделим с медиите по какъв начин напредваме. Преговорите за поддръжка на предстоящ кабинет с мандата на групировка „ Продължаваме промяната “ към този момент са почнали и се организират и в този миг. Това съобщи за БНР Даниел Лорер.

По-рано от Българска социалистическа партия потвърдиха, че ще взе участие в договарянията за сформиране на държавно управление. Корнелия Нинова разгласи, че е получила позвъняване от Кирил Петков и Асен Василев.

„ Приехме тази покана. Започнахме договаряния за държавно управление! Разбира се, в този диалог си казахме, че първо ще сложим на масата стратегиите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединяване. Ще работим по-късно във формат на работни групи, експертни групи, които по секторни политики да беседват в детайлности за стратегия на бъдещо държавно управление “.

Засега от „ ИТН “ отхвърлят коментар, а от „ Демократична България “ потвърдиха пред БНР, че в късния следобяд ще се срещнат с представители на „ Продължаваме промяната “.

Към ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не са отправяни предложения за диалози.

Що се отнася до седмата партия, която по последни данни от изборните резултати влиза в Народното събрание – „ Възраждане “ от там обявиха, че биха преговаряли за поддръжка на предстоящ кабинет с Политическа партия: „ Само при ангажимент от тяхна страна за анулация на всички ограничаващи ограничения, наложени поради Covid-заразата. “

От „ Продължаваме промяната “ не одобряват изискването на партията на Костадин Костадинов, уточни Даниел Лорер.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР