„Продължаваме промяната“ вече имат идея как да започнат преговорите с

...
„Продължаваме промяната“ вече имат идея как да започнат преговорите с
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ предлага експертни групи за преговори с другите партии


„ Продължаваме промяната “ към този момент имат концепция по какъв начин да стартират договарянията с партии в новия парламент, без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това разгласи в ефира на БиТиВи съпредседателят на новата групировка Асен Василев. По думите му още тази седмица ще се опитат да стартират договарянията.

Ще се образуват работни групи с представители на партиите по най-важните секторни въпроси – енергетика, опазване на здравето, обучение. Щели да поканят в тези групи и министри от служебния кабинет. Тези групи ще би трябвало да изготвят съдружно съглашение, което да се извършва през мандата на бъдещото постоянно държавно управление.

По думите на Василев, „ Продължаваме промяната “ няма да одобряват „ пасивна поддръжка “ от Движение за права и свободи при гласуването на държавно управление. Той даде за образец Германия, която направи съдружен кабинет със съглашение от 800 страници.

Пак съгласно Василев постовете в предстоящ кабинет нямало да се раздават на правилото „ тази партия за това министерство, тази – за това “. Не било даже наложително той да е финансов министър, а Кирил Петков – министър председател. Въпреки че в първите си думи в следизборната нощ Петков стартира концепцията и съобщи, че и двамата са подготвени за такива постове.

„ Зачистването “ в правосъдната промяна е първата огромна зачада на бъдещата власт, сподели още Асен Василев.Ако се сътвори устойчиво държавно управление, съгласно него, то може да се оправи с растящите цени на енергоизточниците, само че няма по какъв начин да спре общата инфлация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР