Продължаваме промяната ще върнат първия мандат на президента Румен Радев,

...
Продължаваме промяната ще върнат първия мандат на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Окончателно: Асен Василев връща мандата, не им стигат 4 депутати -

" Продължаваме промяната " ще върнат първия мандат на президента Румен Радев, откакто, които да поддържат съставянето на ново държавно управление в границите на този парламент. 

Точно в 17 часа вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев ще върне на Радев първия мандат за сформиране на държавно управление. Следващият мандат би трябвало да отиде при втората политическа мощ в Народното събрание - ГЕРБ, които още след вота на съмнение оповестиха, че незабавно ще върнат празна директория.

Президентът има право да избере на коя парламентарна група да връчи третия мандат. Вчера от Българска социалистическа партия заявиха готовност да договарят, в случай че получат третия мандат, а

Ако и третият мандат е несполучлив, президентът разпуска Народното събрание, назначава длъжностен кабинет и насрочва предварителни избори.

Асен Василев съобщи, че целта на Политическа партия е да няма корупция и това, което се случва в България през последните 15 години с разширяващата се ножица сред небогати и богати, да стартира да се обръща.

" Държавата да работи за хората и парите да отиват при тях, а не да отиват при 8 определени компании, които по-късно да ги употребяват, с цел да подкупват политическата класа ", сподели финансовият министър.

Василев обясни, че Политическа партия са успяли да намерят поддръжка от 117 депутати , които са подготвени да ги поддържат.

" Надяваме се при едни последващи избори, спомагателните 4 депутати да бъдат определени от народа и да можем да осъществяваме нашите планове ", съобщи той.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР